2010. augusztus 17., kedd

Csak leplezetlenül működhet...

A jól működő párkapcsolat olyan mint a svájci óra. Nagyon érzékeny a legkisebb szennyeződésekre is. Ha egy homokszemcse kerül a finom gépezetbe akadozni kezdenek az apró kis fogaskerekek, s így megbízhatatlanná válik a működése, végül pedig leáll.
Jó esetben nem áll le de nem mutatja helyesen az időt. Pontatlan lesz. Kinek kell így egy óra? Hiszen tovább már képtelen betölteni funkcióját!? Mi hát a megoldás? A folyamatos tisztogatás! 


A párkapcsolat, házasság két hibákkal teli ember közötti viszony. Ez nem hangzik túl romantikusan, de igaz. Azért fontos a bűneink felismerése és megvallása Jézusnak és időről időre a párunknak is, hogy a kapcsolatunk szennyeződés mentes legyen. A beismert vétkek tovább már nem okoznak fennakadást, sőt azok kimondása tisztítja a kapcsolatot: eltávolítjuk a zavart okozó szennyeződéseket, s így közelebb kerülünk egymáshoz mint azelőtt. Átlátszóak leszünk egymás számára, s ez rendkívűl erősíti az összetartozást.
Ez a fajta lelki mezítelenség (nyitott őszinteség) az egyik kulcsa a sziklaszilárd kapcsolatoknak!

A takargatott vétkek elidegítenek a másiktól. Ha nem feded fel magad teljesen a párodnak, akkor homokszemcséket hagysz a kapcsolatodban! A szemcsék pedig lassan de észerevehetően károsítják, felőrlik a kapcsolat gépezetét.

A takargatás a bűneset kapcsán jelent meg:
"Vett tehát gyümölcséből, megette, adott férjének, aki vele volt, és az is evett belőle. Erre felnyílt a szemük, észrevették, hogy meztelenek. Fügefa leveleket fűztek össze, és kötényt csináltak maguknak." (Ter 3,6-7)

Jézusi út: a tisztaság, őszinteség, nyíltság, beismerés, alázatosság és a másikra koncentrálás útja.
Ezeket az értékeket követve lehet tartósan boldog kapcsolatod!

Sátáni út: felületesség, rejtőzködés, takargatás, önzőség, magamra figyelés útja.
Ezek vezetnek el a kapcsolat halálához.

Harmadik út nincs.

Te melyik úton jársz a pároddal?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése