2010. augusztus 1., vasárnap

Párválasztáshoz: kell az összhang

Nem a párkapcsolat tesz boldoggá, hanem az Istennel való személyes és átélt napi kapcsolat! Hogy mégis mire érdemes figyelni párválasztáskor? Egy fontos dologra a sok közül minden képpen.  Ez a másikkal való összhang.

Minél több ponton van összhang, annál valószínűbb a tartós boldogság. És a fordítottja is igaz. Minél kevesebb területen van összhang, annál kisebb az esélye a tartós boldogságnak. Ennek értelmében sokkal nagyobb valószínűséggel néz a tartós boldogság elé az a pár, ahol (pl.) mind két fél intelligens, hasonló korúak, hasonló érdeklődési területtel rendelkeznek, azonos a világnézetük, a kultúrális és családi hátterük, az értékrendjük,  a hitük, mindkettő lelkileg gazdag, vonzónak találják egymást, és hasonló vérmérsékletű emberek, mint az a pár, ahol ezek nincsenek meg, és nagyon sok ponton komoly ellentétek, vagy szakadékok vannak.
Egy sarkított példával fogalmazva, egy kiegyensúlyozott, szelíd, értelmiségi, kínai középkorú doktor nő, és egy fiatal 20 éves vehemens eszkimó fókavadász nagy valószínűséggel aligha remélhet tartós boldogságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése