2014. október 14., kedd

Gödör élet - fönti élet

Érdemes lenne készíteni egy szép rajzot a következőről. Az emberek többsége egy nagy gödör alján él. Mindenki ide születik kivétel nélkül. A verembe. Nem olyan szörnyű hely, pláne ha van mit enni, van hol aludni stb. El lehet itt lenni. Egyesek azonban rájönnek, hogy ez nem sok, ami itt lent van és tapasztalják, hogy valahogy nem az igazi az egész. Ők azok, akik elkezdenek létrákat állítani, hogy kimásszanak a gödörből. Ők már legalább felismerik a helyzetüket és keresgélnek, vágynak valami több után. Helyesen érzékelik, hogy ennél azért többről kéne, hogy szóljon az élet. Ilyenkor kerlül elő a(z)
  • karrier létra
  • szabados szerelmi viszonyok létra
  • valósítsd meg önmagad létra
  • izgalmas hobbik létrája
  • sport létra (az felfrissít, adrenalint termelek, s jól érzem magam, magasabbra emelkedem)
  • járjuk be a világot, utazzunk létra
  • építsünk, alkossunk valami nagyot létra
  • ember kreálta vallások (pl. Buddhizmus) létra
  • boldog nagy családot alapítok létra
  • mindenféle spirituális, okkult, asztrológiára alapozott irányzatok létrái
Vannak persze olyanok is akik nem hiszik, hogy a gödörből bámilyen létra is kivezetne, ők gyakran mondják: élj a mának, érezd jól magad, ne törődj semmivel. Sokan közülük valamilyen szenvedélynek a rabjai és teljesen beletörődnek a gödör-élet rabságába. Na, de térjünk vissza a kimászni akarókhoz!

Amikor az ember rájon, hogy nem teljes az élete, azaz felismeri, hogy bár fizikailag mindene megvan (család, egzisztencia, egészség, munka, otthon stb.) számtalan féle-fajta létrát képes állítani abban a reményben, hogy az által elérhet egy "fönti" életre. Az igazság azonban az, hogy egyetlen általunk állított létra sem olyan magas, hogy általa ki tudnánk mászni a gödörből! Lehet, hogy a létrádon, amelyet állítottál magasra feljutsz, sőt talán egész kevesen vannak olyan magasan ahová jutottál, de még mindig a gödörben vagy! Aki pedig a gödörben van - állhat akár az összes többi ember felett - az még nincs fönt ott, ahol a teljesség igazán megélhető, megismerhető! Kellően hosszú időskálán tekintve (pl. örökkévalóság) gyakorlatilag mindegy, hogy a kiábrándultak vagy a létrát állítók csoportjába tartozunk!

A nagy titok az, hogy sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem lesz képes az emberiség olyan létrát állítani amely kellően hosszú ahhoz, hogy fölmásszunk rajta, ki a gödörből, fel egészen a teljes, belsőleg gazdag, mély megnyugvással jellemezhető, félelem nélküli "fönti életre"! Egyetlen egy valaki segíthet rajtunk! Ő pedig Jézus Krisztus, az élő Isten fia, aki fentről leengedi az Ő lengő létráját és kínálja a biztos menekülési útvonalat mindenkinek! Ezt a létrát nem mi állítjuk a gödörből, hanem fentről ereszkedik alá Ő általa. Sok létra-állító azt mondja, hogy köszöni szépen de a saját maga által készített létrában jobban bízik! Azt ő már jól kigondolta, maga alkotta, és kellően stabil az a számára. Nem kell neki ez a lengő létra, aminek nem is látja a végét..

Boldog lehet az az ember, aki nem a maga létrájában bízik, hanem az IGAZ HIT szemeivel tisztán látja a Jézusi lengő létra végét és elindul azon fölfelé! Boldog az ilyen ember még akkor is, ha reszkető térdekkel mászik rajta és csak lassan halad! Boldog, aki Istenbe vetett hittel mer mászni ezen a látszólag instabil létrán, mert bár fizikailag nem látja a létra végét, de tudja, hogy Isten igérete igaz: a létra kivezet a gödörből! Egy olyan fönti szintre, amelyet minden ember kíván a szíve legmélyén. Csak a "tegyük le bűneinket Jézus keresztjéhez és fogadjuk el az Őbenne kínált kegyelmet" létra menekíthet ki minket abból a gödörből, amelyben mindannyian sínylődünk! Ez az egyetlen és tökéletes megoldás minden ember számára!

Vegyük tehát észre, hogy számunkra is leereszkedett a kegyelem létrája! Hagyjunk hátra a magunk erejében való bizakodással, a mi semeddig sem érő létránk hosszabbítgatásával és induljunk el Jézus Krisztus útján a teljes, értelmes, tiszta, boldog "fönti" életre! Aki elindul, nem fogja megbánni soha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése